Székelykáposzta
Igazi őszi ételt, székelykáposztát főztem, fehérboros savanyított káposztából. :-)
Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka
40 dkg hordós káposzta
1 fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
1 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
só
bors
A sertéslapockát felkockázom, a zsírból, hagymából, pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a húst, átforgatom, sózom, borsozom, felengedem vízzel és fedő alatt, mindig kevés vizet hozzáadva párolom.
Ha már majdnem puha a hús, hozzáteszem a hordós káposztát, a babérlevelet, a fokhagymát és együtt főzöm tovább, kb. még 15-20 percig. Ekkor hozzáteszem a tejfölt, még fűszerezem ha szükséges és együtt is jól összeforralom.
Tálaláskor tejföllel díszítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: