Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. október 19., szombat

Székelykáposzta

Igazi őszi ételt, székelykáposztát főztem, fehérboros savanyított káposztából. :-) 




Hozzávalók: 

30 dkg sertéslapocka
40 dkg hordós káposzta
1   fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika
2 ek. zsír


1 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1,5  dl tejföl

bors
A sertéslapockát felkockázom, a zsírból, hagymából, pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a húst, átforgatom, sózom, borsozom,  felengedem vízzel és fedő alatt, mindig kevés vizet hozzáadva párolom.

Ha már majdnem puha  a hús, hozzáteszem a hordós káposztát, a babérlevelet, a fokhagymát és együtt főzöm tovább, kb. még 15-20 percig. Ekkor  hozzáteszem a tejfölt, még fűszerezem ha szükséges és együtt is jól összeforralom.

Tálaláskor tejföllel díszítem

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: