Édes-pikáns sült császár
A magyaros változattól némileg elrugaszkodunk, és jelen esetben a kínai fűszerezés dominál majd.
Ezeket a tipusú húsokat általában időt rászánva készítik, és jellemzően nem a gyors ebédek főszereplője de az alábbi változat kifejezetten hamar meg van!
Nem utolsó sorban jó kis kollagén forrás azoknak, akik nem tartózkodnak a bőrt és zsírt tartalmazó húsoktól.
Hozzávalók:
80 dkg-1 kg körüli nyers császár
Fűszerek:
Só, őrölt bors, gyömbér, fahéj- opcionálisan.
Szója szósz, lehetőleg fekete, bőven locsolva.
1 bő ek. méz
1 ek. 10 %-os ecet
Elkészítés:
A tisztított császárt kockázzuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd a folyékony hozzávalókkal is összeforgatjuk.
30 perc pihentetés után, kissé megszurkált sütőzacskóban
légkeveréses fokozaton (alsó-felső sütésen), kb. 180-200 fokon puhára sütjük. ( Én a zacsi alá teszek sütőpapírt, így könnyebb a tepsi tisztítása.)
Kibontjuk óvatosan a zacskót, el is távolíthatjuk a húsok alól, hogy csak a papíron süljön de mindenképpen leöntjük a felesleges folyadékot.
Dobunk rá némi zsiradékot, ami lehet kókusz vagy sertés zsír de olívával is meglocsolhatjuk.
Ezután pirulásig sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Nálam ez basmati.
A legjobb az előző nap készített, és hűtött változat, hisz rezisztensé válik a benne lévő keményítő. Így hasznos tápanyaghoz jut a bélrendszerünk, és kevésbe hizlal. Természetesen melegíthető fogyasztás előtt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: