Édes joghurtos málé
Hozzávalók egy 25X35 cm-es tepsihez:
8 tojás
300 g cukor
2 citrom reszelt héja
250 g búzaliszt
350 g kukoricadara
20 g sütőpor
300 ml olaj
900 g joghurt
csipet só
A tetejére: 200 ml tej
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a sót, a sütőport és a liszteket. Alaposan összekeverjük, 160 C fokra előmelegített sütőben 60 percet sütjük, de a tűpróba a legbiztosabb.
A megsült tésztát hurkapálcával sűrűn megszurkáljuk, majd leöntjuk a felforróstott tejjel.
Nagyon finom, egyszerű, laktató sütemény.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: