Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2021. február 14., vasárnap

Dupla kalács, újra és újra



A tésztához :
1000 g liszt
2 tojás sárgája
2 tasak por élesztő
5,5-6 dl langyos tej
100 g cukor
50 g vaj
5 g  só

100 g vaj
100 g (vagy inkább ízlés szerint) kristály cukor
ízlés szerinti mennyiségben fahéj és kakaó

1 tojás kenni

A hozzávalókból alapos dagasztással lágy fényes tésztát készítünk, ha picit ragad nem dráma. Félre tesszük és duplájára kelesztjük .

A megkelt kinyújtjuk kb 1 cm vastagra (kb 30x60cm lesz), megkenjük  a puha vajjal, ízlés szerint megszórjuk a kristálycukorral majd a felét fahéjjal (nem kell spórolni ), a másik felét kakaóval. Jobbról is balról a tészta 30 cm-es oldalai felől feltekerjük középig. Letakarjuk és45 percig pihentetjük.

A sütőt eközben előmelegítjük, a kalácsokat lekenjük tojással és mehetnek a sütőbe.
A sütő aljába 2 dl forróvizet teszünk, hogy jó párás legyen bent a levegő.

40-45 percig sütjük közepes lángon, tűpróbával ellenőrizzük. 



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: