Csurgatott tojásleves
Szerintem a leggyorsabban elkészíthető leves a tojásleves, én szoktam egészben is beleengedni tojást, és összekeverve, csurgatva is.
Hozzávalók:
1 ek. zsír
1 fej hagyma
2 csapott ek. liszt
1 ek. zsír
1 fej hagyma
2 csapott ek. liszt
2 mk. pirospaprika
só
bors
köménymag
kevés ecet
zeller zöld
só
bors
köménymag
kevés ecet
zeller zöld
3 tojás
A zsíron világosra pirítom a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a lisztet, és együtt pirítom tovább, vagyis hagymás rántást készítek.
Amikor már szép világosbarna a liszt és a hagyma is, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm hideg vízzel.
A tűzre visszatéve jön bele a só, bors, köménymag, zeller zöld, és kb. 10 percig főzöm. Ekkor 1 tojást elkeverve belecsorgatok, majd egyenként beleengedek 2 egész tojást, lehetőleg oda, ahol forr a leves, ezután még 4-5 percig főzöm, amíg a tojás megfő benne.
A végén kevés ecettel ízesítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: