Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 12., csütörtök

Fokhagymás-hagymás karajszelet rizibizivel

Nagy kedvencünk ez a fokhagymás-hagymás hús, szoktam készíteni karajból, sertés combból,  lapockából,  és csirkecombból is. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. :-) 



 

Hozzávalók:
4  vastagabb szelet  karaj

2 ek. zsír

1  fej hagyma

2 gerezd fokhagyma


bors

15 dkg rizs

10 dkg borsó

víz

kevés olaj 


A hússzeleteket  sózom, borsozom. 

Egy lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, együtt is sütöm kicsit, majd felöntöm kevés vízzel. 

A vizet esetleg pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Ha kell még sózom, borsozom. 

A rizs a szokásos módon, egy kevés olajon megfuttatva, kétszeres vízzel felöntve, sózva,  puhára párolom. A borsót sós vízben megfőzöm, és  a kettőt összekeverem. 

 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: