Fokhagymás-hagymás karajszelet rizibizivel
Nagy kedvencünk ez a fokhagymás-hagymás hús, szoktam készíteni karajból, sertés combból, lapockából, és csirkecombból is. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. :-)
Hozzávalók:
4 vastagabb szelet karaj
2 ek. zsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg rizs
10 dkg borsó
víz
só
kevés olaj
A hússzeleteket sózom, borsozom.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, együtt is sütöm kicsit, majd felöntöm kevés vízzel.
A vizet esetleg pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Ha kell még sózom, borsozom.
A rizs a szokásos módon, egy kevés olajon megfuttatva, kétszeres vízzel felöntve, sózva, puhára párolom. A borsót sós vízben megfőzöm, és a kettőt összekeverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: