Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. október 18., szerda

Cseresznyepaprikás oregánós csirkecomb ragu

csirke2_2.jpg


Egy régi kedvencünk, amely szintén lemaradt a blogunkról, így ideje közzé tenni. Tetszeni fog.


Hozzávalók:



  • 12 darab csirke felsőcomb

  • liszt, olaj

  • só,bors, köménymag

  • 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma darabolva

  • oregánó

  • 8 darab savanyított cseresznyepaprika

  • száraz fehérbor (pl.: olaszrizling)


A csirkecombokat lisztbe forgassuk bele, majd mindkét oldalát forró olajban egy serpenyőben pirítsuk meg. Nem megsütni kell, így kevés olajban tegyük mindezt. A kéreg megakadályozza a hús kiszáradását és lágyabb állagot eredményez.

csirke3.jpg

csirke6.jpg


A visszamaradt olajat öntsük át egy lábasba és pirítsuk meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a combokat, sózzuk, borsozzuk,


csirke4.jpg


csirke5.jpg



Öntsük fel fele víz fele bor keverékkel, adjuk hozzá az őrölt köményt és forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk. A paprikák magját kivágjuk, a paprikát daraboljuk és az oregánóval adjuk az ételhez. Lassú tűzön kb 40 perc alatt elkészül, a húson lévő liszt szépen besűríti az ételt. Rizzsel, nokedlivel tálaljuk. Nagyon finom.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: