Csalánpesztós, sötét-trombitagombás házi metélt fetasajttal (pesto)
A csalán mindig kéznél van, és talán a legfinomabb formája a pesztó, finom sajttal, jó ízű olívaolajjal, citromhéjjal, dióval vagy tökmaggal vagy más olajos maggal. A házi tésztába sokféle ízes és színes anyagot is gyúrhatunk, pl. az egyik legfinomabb fűszergombát, a sötét trombitagombát is, de vargányát is vagy akár levélzöldséget, fűszernövényt, csalánt vagy medvehagymát is.
Elkészítés:
A tészta ÍGY készült. A csalánpesztó pedig ÍGY , de szabadon variálható is magokkal és levélzöldségekkel változatosan. A pesztókról, többféléle zöldpesztó ITT olvasható.
Trombitagombás receptek még a blogon IDE kattintva fedezhetők fel.
Csalános zöld tészta pedig ITT található.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: