Loading...

Erdőkóstoló

Erdőkóstoló / 2023. november 18., szombat

Csalánpesztós, sötét-trombitagombás házi metélt fetasajttal (pesto)

A csalán mindig kéznél van, és talán a legfinomabb formája a pesztó, finom sajttal, jó ízű olívaolajjal, citromhéjjal, dióval vagy tökmaggal vagy más olajos maggal.  A házi tésztába sokféle ízes és színes anyagot is gyúrhatunk, pl. az egyik legfinomabb fűszergombát, a sötét trombitagombát is, de vargányát is vagy akár levélzöldséget, fűszernövényt, csalánt vagy medvehagymát is.


 Elkészítés: 

A tészta ÍGY készült. A csalánpesztó pedig ÍGY , de szabadon variálható is magokkal és levélzöldségekkel változatosan. A pesztókról, többféléle zöldpesztó ITT olvasható. 

Trombitagombás receptek még a blogon IDE kattintva fedezhetők fel. 

Csalános zöld tészta pedig ITT található. 


  

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: