Csalánpesztós kelt csigák
Pirított magok, vad és nem vad zöldfűszerek- és levélzöldségek, olívaolaj, sajt kombinációjaként a pesztók mindenbe és mindenre is nagyon finomak, kipróbáltam kelt tésztából csigákba sütve is.
ElkészítésA tészta hozzávalói: 1/2 kg liszt, 1/4 l tej, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 kanál olaj vagy olvasztott zsír, 1 tk só. Az élesztőt a langyos cukros tejben elmorzsolva felfuttajuk, majd hozzákeverjük a lisztet, negyed óra pihentetés után hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztuk, miközben az olajat is fokoztosan adagoljuk. ha már nem ragad és egyben mozog a tészta, akkor körbelisztezve, letakarva meleg helyen pihentetjük, míg kétszeresére kel. Nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk 6-7 mm vastagra. rákenjük az alábbi pesztót, ha még sajtossabbra szertnénk reszelünk még rá sajtot. Rúddá tekerjük, majd újjnyinál vastagabb csigákra vágjuk, azokat pedig sütőpíprra tesszük. 15-20 perc pihentetés után, sütőben aranybarnára sütjük. Én nem szoktam előmelegíteni a sütőt, a sütő felmelegedése közben is még tovább kelnek a csigák, és 180 fokon sülnek.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: