Citromos-kapribogyós rája fehér borban párolva
Ennek a receptnek a története nem most kezdődött. Tízen évvel ezelőtt a kedvenc görög városkában láttam a helyi halboltban -ahol visszatérő vásárló vagyok- ráját. Mindig csak 1-2 darab volt vagy az sem, de sosem adták el, így nem jutottam hozzá. Idén Horvátországban járva az egyik nagykereskedelmi lánc halpultján állandó termék volt a rája, így nekem már csak egy jó recept kellett hozzá, így alkottuk meg ezt az ételt.
Hozzávalók:
- 60 dkg rája filé
- frissen őrölt bors
- só
- 2 ek apró kapribogyó
- 1 citrom
- 1 dl száraz fehérbor
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
A rája 1400 Ft/kg áron nem volt drágának mondható és még akkor sem, ha felpucolás után marad a 60 dkg halhús. A hal uszonyait levágjuk a gerincről, megnyúzzuk.
Az így kapott filéket sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló edényt kikenünk olívaolajjal, hagyma és citrom karikát rakunk bele, erre helyezzük a filéket. a filékre ismét hagyma, karikázott fokhagyma és citrom kerül, Rászórjuk a kapribogyót, meglocsoljuk még olívaolajjal és ráöntjük a bort.
200 fokon készre sütjük, rizzsel tálaltam, de bármilyen köret jó hozzá.
Jó étvágyat!
U.i.: A hal gerince jó halleves alaplébe.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: