Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. szeptember 27., szerda

Citromos-kapribogyós rája fehér borban párolva

r4.jpg


Ennek a receptnek a története nem most kezdődött. Tízen évvel ezelőtt a kedvenc görög városkában láttam a helyi halboltban -ahol visszatérő vásárló vagyok- ráját. Mindig csak 1-2 darab volt vagy az sem, de sosem adták el, így nem jutottam hozzá. Idén Horvátországban járva az egyik nagykereskedelmi lánc halpultján állandó termék volt a rája, így nekem már csak egy jó recept kellett hozzá, így alkottuk meg ezt az ételt.


r5.jpg


Hozzávalók:



  • 60 dkg rája filé

  • frissen őrölt bors


  • 2 ek apró kapribogyó

  • 1 citrom

  • 1 dl száraz fehérbor

  • olívaolaj

  • 4 gerezd fokhagyma


A rája 1400 Ft/kg áron nem volt drágának mondható és még akkor sem, ha felpucolás után marad a 60 dkg halhús. A hal uszonyait levágjuk a gerincről, megnyúzzuk. 


r1.jpg


r2.jpg


r3.jpg


Az így kapott filéket sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló edényt kikenünk olívaolajjal, hagyma és citrom karikát rakunk bele, erre helyezzük a filéket. a filékre ismét hagyma, karikázott fokhagyma és citrom kerül, Rászórjuk a kapribogyót, meglocsoljuk még olívaolajjal és ráöntjük a bort. 


r6.jpg


200 fokon készre sütjük, rizzsel tálaltam, de bármilyen köret jó hozzá.


Jó étvágyat!


 U.i.: A hal gerince jó halleves alaplébe.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: