Chili zselé.
A receptet annyiban módosítottam, hogy több kápia paprika került bele, és átpasszíroztam a megfőtt paprikát.
A csilik magját is bele raktam, amit utólag ki szűrtem belőle az átpasszírozáskor.
Ezt a fajta chili paprikát termelem, és használom, tulipán paprika.
Tartós, a karácsonyi halászlébe még friss tulipán chili került!
- 4-5 db kápia paprika
- chili izlés szerint
- 4,5 dl víz
- 20 dkg cukor
- 1/2 mk só
- 1 dl fehérborecet
- 1 tasak Haas 3:1 zseléfix (2,5 dkg)
- A chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük, 1 dl vízzel
- Alaposan összedaráljuk, puhára főzzük. Átpasszírozzuk.
- Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet.(3.5 dl)
- Az átpasszírozott masszához (léhez) hozzákeverjük a zselésítőt és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz.(nálam édesítővel készült)
- Még 5 percig hagyjuk forrdogálni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
- Folpackot és tetőt teszünk rá, pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A család imádja a csípőset.
Ez az átpasszírozás után visszamaradt rész, ő is üvegbe került, majd felhasználják a gyerekek gulyáshoz, pörkölthöz.
Nem tudom milyen ízű, mert nem szeretem a csípőset, de már megkaptam a visszajelzést, hogy " egy csoda".
Magamnak natúrban, csili nélkül készítem.
Tavaly saját nevelésű kápia paprikából, készült!
Cserépben nevelt, tulipán paprika volt a csípős csili.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: