Borzas Kata ( dióhabos reszelt linzer)
Ennek a süteménynek több neve van, igen elterjedt a Borzas Kata. :-) Mi korábban dióhabos reszelt linzerként ismertük. :-)
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
3 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 kk. sütőpor
2 tojássárga
1 ek. tejföl
Hab:
2 tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg durvára vágott dió
vaníliás porcukor a szóráshoz
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, fél órára.
Addig elkészítem a habot. A tojások fehérjét felverem a cukorral, amíg jó kemény, fényes lesz, belekeverem a lekvárt és a diót.
A tésztát két részre osztom és a felét egy 20X25 cm-es tepsibe nyújtom. Ráhalmozom a habot és a maradék tésztát a tetejére reszelem.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm kb. 25-30 percig.
Amikor kihűlt négyzetekre vágom és vaníliás porcukorral meghintem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: