Cordon bleu
Nagyon finom, akár ünnepi ebédnek is megfelel a cordon bleu, ami hússzelet, sonka, sajt feltekerve, bepanírozva, és kisütve. :-) Ez most csirkemell szeletekből készült. :-)
Hozzávalók:
2 vastagabb szelet csirkemell
2 szelet sonka
2 szelet sajt
liszt
tojás
prézli
zsír(vagy olaj) a sütéshez
A csirkemell szeleteket vékonyra klopfolom, megsózom. Ráterítem a sonkaszeletet, majd arra a sajtot, két oldalát behajtom és feltekerem, mint egy töltött káposztát. Alul fogpiszkálóval megtűzöm.
Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, lassú tűzön, fedő alatt, többször forgatva szép pirosra sütöm.
Bármilyen köret jó hozzá, én most krumplipürét csináltam, és persze savanyúság is jár mellé.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: