Babgulyás
Mivel már beállt a hideg idő, jól esnek a meleg, laktató levesek, ilyen a babgulyás. :-)
Hozzávalók:
30 kg tarkabab
50 sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír.
1 ek. pirospaprika
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 kisebb zeller
zeller zöld
ételízesítő
só, bors
A húsból és hagymákból a szokásos módon jó sűrű pörköltet készítek.
Amíg az készül a babot (előző este beáztatom), felteszem főni a darabolt zöldségekkel, sóval, ételízesítővel.
Amikor a hús megpuhult és a bab is készre főtt a zöldségekkel, összeöntöm a kettőt, jól összeforralom. Ekkor teszek még bele zeller zöldet, kevés borsot, erős paprikát és együtt főzöm 5-10 percig.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: