Borsófőzelék tükörtojással és sült kolbásszal
Minden főzeléket szeretek, de ezek közül is nagy kedvencem a borsfőzelék. :-) Most tükörtojást és kolbászt sütöttem rá feltétnek. :-)
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó( fagyasztott)
1/2 ek. zsír
1 ek. liszt
1 dl tej
só
cukor
1 tojás
1 szál hámozott debreceni kolbász
A borsót még fagyosan felteszem főni egy kevés sóval, annyi vízben, hogy ellepje, kb. 8-10 percig főzőm.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt, rászórom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót a levével együtt.
Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom.
A tojásokból tükörtojást sütök, a kolbászt karikára vágva megsütöm, és a főzelékre téve tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: