Tócsni
Imádom a tócsnit, ezért amikor megkívánom, már pucolom is a krumplit, és sütök párat. :-) Most is ez történt. :-)
Hozzávalók:
2 közepes krumpli
1 tojás
liszt
2 gerezd fokhagyma
bors
só
1 mk. kanál pirospaprika
zsír vagy olaj a sütéshez(lehet a kettő keveréke is)
A krumplit lereszelem a fokhagymával együtt (aprítógéppel csináltam), hozzáütöm a tojást, elkeverem és annyi lisztet szórok bele, hogy összeálljon. Nem kell bele túl sok liszt, sűrű, de folyós masszának kell lennie, a tócsni úgy jó, ha nagy része krumpli.
Sózom, borsozom, én szoktam egy leheletnyi pirospaprikát is tenni bele, szebb színe lesz tőle, de, aki szerint nem illik bele, az ne tegyen.
Darabonként 1 púpos evőkanálnyi adagot forró zsírba teszek, ellapítom és mindkét oldalát megsütöm.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: