Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2023. december 4., hétfő

Tócsni

Imádom a tócsnit, ezért amikor megkívánom, már pucolom is a krumplit, és sütök párat. :-) Most is ez történt. :-) 




Hozzávalók: 

2 közepes krumpli
1 tojás
liszt
2  gerezd fokhagyma
bors

1 mk. kanál pirospaprika 
zsír vagy olaj a sütéshez(lehet a kettő keveréke is)


A krumplit lereszelem a fokhagymával együtt (aprítógéppel csináltam), hozzáütöm a tojást, elkeverem és annyi lisztet szórok bele, hogy összeálljon. Nem kell bele túl sok liszt, sűrű, de folyós masszának kell lennie, a tócsni úgy jó, ha nagy része krumpli.

Sózom, borsozom, én szoktam egy leheletnyi pirospaprikát is tenni bele, szebb színe lesz tőle, de, aki szerint nem illik bele, az ne tegyen. 

Darabonként 1 púpos evőkanálnyi adagot  forró zsírba teszek, ellapítom és mindkét oldalát megsütöm.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: