Barackos lepény!
A fordított barackos tésztájának a receptjét használtam.
12.5 dkg ráma margarin vagy 1 dl olaj
15 dkg cukor
3 egész tojás
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
4 ek tej
kevés só
vanília (vagy mandula aroma)
Margarin cukorral, tojással habosra keverve, bele a tej, a sütőporos liszt a vanília.(nálam mandula aroma)
Jól kidolgozom.
Sütő 200c°-ra előmelegítve, berakom középre, és 180c°-on 25 perc alatt kész.
Saját termésű sárga barackom került a tetejére.
Most kicsi tepsibe sütöttem és jó magas lett.
Bodzás porcukorral szórtam meg, kell a barack savanykás ízét ellensúlyozni.
Bármilyen, idény gyümölccsel készülhet!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: