Ananászos csirke, avagy pulyka
Régóta tervezett, egyszerűnek tűnő recept. Mára számos receptes blogban megtalálható, részben hasonló, részben különböző változatokban.
Az én konyhámban most ilyen lett:
A köret készen volt itthon, egy másik húsos szaftos étel maradékaként. Ugyan annak más a fűszerezése, de nem volt olyan erős, hogy elnyomja az ananászos pulyka ízeit.
hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 ananászkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 dl tejszín
- 1 ek liszt vagy zabpehelyliszt
- 2-3 ek olívaolaj
fűszerezésképpen:
- só
- őrölt fehérbors
- őrölt kömény
- őrölt fahéj
A húst felkockáztam, a vöröshagymát megtisztítottam és apróra vágtam, majd egy széles aljú edényben az olívaolajon sóval pirítani kezdtem. Magától ereszt némi levet, miután ezt elfövi, felöntöttem kb. 2 dl vízzel, és tovább pároltam. Nagyjából fél órányi párolás után öntöttem hozzá a darabolt ananászt és némi levet az ananászkonzerv levéből és fűszereztem. Ráöntöttem a tejszínt, megszórtam némi liszttel, majd a szaft így kevergetés közben kissé sűrűbb lett.
Nagyjából hármonnegyed órányit volt így tűzhelyen - az én ízlésemnek még vagy 15 perc kellett volna, hogy a hús elég omlós legyen. Lehet, hogy ezen egy előpácolás is segített volna.
A fűszerezésben jelenleg a fahéj dominált, ami szerintem nagyon illik a gyümölcsös jelleghez.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: