Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2024. szeptember 17., kedd

Almával és hagymával sült csirkemellfilé

Majdnem fél órás a recept.
Jó, nem, de annyira gyorsan készen
van és annyira egyszerű, hogy bátran
nekiállhat minden kezdő konyhatündér
is. Nem utolsó sorban az idő jelenleg
pont az ilyesfajta ételeknek kedvez.
Hozzávalók:
-csirkemellfilé
-alma (minél több, annál jobb :)
-vöröshagyma 
-krumpli
-só
-valamilyen jó fajta sült csirke fűszerkeverék
-olaj
-kevés víz, vagy alaplé
Még mennyiségeket sem tudok írni, annyira
szemre lehet megpakolni a tepsit
ezekkel a hozzávalókkal...csak érzéssel.😊
Szóval, alulra krumpli kerül, a burkolatától
megfosztva, nagyobb gerezdekre vágva és
egy kicsit megsózva.
Erre jöhet a befűszerezett csirkemellfilé,
ez is nagyobb darabokra vágva.
Ezekre pedig alma kerül, hámozva és
négyfelé vágva, majd hagyma, szintén
négyfelé vágva.
Egy kevés olajat öntök az egészre
(tényleg nem kell sok) és annyi folyadékot,
hagy nagyjából a harmadáig álljon a tepsiben.
Az egészet letakarom alufóliával és
előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 1 óra
alatt puhára sütöm az egészet (ez jelenleg
nagy mennyiség, gáztepsi, természetesen a
sütési idő függ a mennyiségtől is).
Ha puha minden, egy kis színt is sütök rá.
Mi nagyon szeretjük a gyümölcsökkel
összesütött ételeket, szeressétek Ti is!
😊

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: