Loading...

ízharmonikus

ízharmonikus / 2017. március 3., péntek

Almás-diós rukkolasaláta










Egy klasszikus rukkola saláta receptet hoztam most,
almával, dióval, kéksajttal kombinálva, házi készítésű salátaöntettel
meglocsolva.


A saláta valószínűleg senkinek sem újdonság,
inkább a dresszing az, amit szeretnék megosztani veletek, mert nálunk nagyon
bevált. Ízletes és praktikus, mert hetekig eláll a hűtőben, és kéznél van, ha
csak egy gyors salátára van időm, ezért elég gyakran készítem vacsorára.


Nyáron, friss fűszerekkel ízesítve az igazi.


A recept a Kifőztük magazinban is megjelent. 




Hozzávalók:


- Az öntethez:


  2-3 gerezd
fokhagyma apróra vágva


  2
teáskanál dijoni mustár


  2-3
teáskanál méz


  2-3
löttyintésnyi tabasco


  1 maréknyi
friss bazsalikom


  1 evőkanál
friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó vagy majoránna


  2 evőkanál
borecet


  1,5 dl
olívaolaj


 


  frissen
őrölt bors


- A salátához:


  rukkola


  alma


 
koktélparadicsom


  lila hagyma


  kék- vagy
kecskesajt


  dió




Elkészítés:


Az öntethez befőttesüvegbe mérjük az összes
hozzávalót, majd lefedve az egészet jól összerázzuk.


A rukkolához adjuk a felvágott almát, lila hagymát
és koktélparadicsomot, az öntettel ízlés szerint meglocsoljuk. A salátát
tányérra halmozzuk, a feldarabolt sajttal és dióval megszórva tálaljuk.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: