Almás-diós rukkolasaláta
Egy klasszikus rukkola saláta receptet hoztam most,
almával, dióval, kéksajttal kombinálva, házi készítésű salátaöntettel
meglocsolva.
A saláta valószínűleg senkinek sem újdonság,
inkább a dresszing az, amit szeretnék megosztani veletek, mert nálunk nagyon
bevált. Ízletes és praktikus, mert hetekig eláll a hűtőben, és kéznél van, ha
csak egy gyors salátára van időm, ezért elég gyakran készítem vacsorára.
Nyáron, friss fűszerekkel ízesítve az igazi.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Hozzávalók:
- Az öntethez:
2-3 gerezd
fokhagyma apróra vágva
2
teáskanál dijoni mustár
2-3
teáskanál méz
2-3
löttyintésnyi tabasco
1 maréknyi
friss bazsalikom
1 evőkanál
friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó vagy majoránna
2 evőkanál
borecet
1,5 dl
olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
- A salátához:
rukkola
alma
koktélparadicsom
lila hagyma
kék- vagy
kecskesajt
dió
Elkészítés:
Az öntethez befőttesüvegbe mérjük az összes
hozzávalót, majd lefedve az egészet jól összerázzuk.
A rukkolához adjuk a felvágott almát, lila hagymát
és koktélparadicsomot, az öntettel ízlés szerint meglocsoljuk. A salátát
tányérra halmozzuk, a feldarabolt sajttal és dióval megszórva tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: