Almás krémes
tészta: 35 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1/2 cs sütőpor, 1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl tejföl, A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk, három részre osztjuk és tepsi hátulján, aranysárga lapokat sütünk belőle. |
krém:
2 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
3 tk vanília aroma
5 dl tejjel
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
A tejbe elkeverjük a tojást, a cukrot, a vaníliás cukort, a lisztet és sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve gyakori kevergetés mellett kihűtjük, majd habosra keverjük a vajat a cukorral és apránként a hideg krémhez keverjük.
alma töltelék:
1kg reszelt alma,
5dkg vaj,
10dkg cukrot,
fajhéj ízlés szerint,
A reszelt almát a vajon megpároljunk és ízesítjük. Az alsó lapot tepsibe tesszük és megkenjük a reszelt alma töltelékkel, jöhet a középső lap, erre kerül a finom vaniliás krém, majd az egészet beborítjuk a legfelső lappal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni. Másnap vsatagon megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: