Almás krémes.
Ezt használtam fel most egy sütemény készítéséhez.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem, kivajaztam. szeletelt almával kb 3 ujjnyi vastagon kibéleltem.
Legfinomabb a Szabolcsi jonathán almával!
Egy állítható gyaluval szeleteltem az almát.
Ne legyen túl vékony az alma szelet.
Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.
Erre került a tészta massza.
Tészta:
5 db tojás
5 ek cukor
9 ek liszt
1 ek étkezési keményítő
1 cs sütőpor
1 dl olaj
1 ek instant kakaó por
A tojásokat a cukorral , olajjal keményre verte a robotgép.
A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.
A masszából a tálban hagytam keveset a többit az almára öntöttem.
A visszamaradt masszába 1 ek instant kakaó került, jól elkevertem, majd csíkokban a massza tetejére csurgattam. megmárványoztam.
200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe.
10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.
A tepsiből egy tálcára fordítottam.
Így az alma került felülre.
Erre megy a krém.
Krém
1 cs tejszín ízű pudingpor
1 ek étkezési keményítő.
4 dl tej,
diónyi vaj
1 ek cukor
10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve.
A kihűlt puding masszával össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom.
Erre olvasztott csoki került.
Nagyon pikáns, finom sütemény.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: