Almás-joghurtos pohárdesszert
Évától kaptam az almákat, és tőle van a recept is, vagyis ő találta a Stelázsi és zsírosbödön oldalon. Az alma legalább 2 kiló volt, ha nem több, az utóbbi almás sütik ebből a szállítmányból készültek. De most már kicsit elég volt belőlük, úgyhogy ma a maradék 1 kiló almát ledinszteltem és betettem a mélyhűtőbe. Szerintem imádni fogom magam ezért egyszer, mondjuk amikor majd almás pitét akarok csinálni. Vagy milyen régóta szeretném a mekdöncis almás pitét valahogy előállítani itthon. Van ötletem, de most egy kicsit muszáj valami mást sütni.
Ez a desszert nagyon egyszerű, és finom is volt. Jobb lett volna, ha két ilyen üvegbe osztom szét, de nem volt elég joghurt itthon (megvettem, de tesómnál maradt és mindig elfelejtettem hazahozni). Így készült:
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb alma (Én 4 db ilyen kisebb sárgát használtam, és az egész itt látható, illetve egy evőkanálnyi nem fért már a tetejére sajnos.)
- cukor, az alma édességétől függően
- ½ citrom leve
- fahéj (ízlés szerint)
- keksz (győri édes zabkeksz volt)
- joghurt
- magok a tetejére (nálam mandulalapok voltak)
Nagyon finom volt, de kb. háromszori nekifutásra bírtam ezt a mennyiséget megenni, szóval tényleg kisebb üvegekbe kell szétosztani.
Napi cuki Amy, aki itt épp azt mutatja, hogy elvesztette az egyik zokniját:
Pedig most már megjött a hideg, jó lenne valahogy megtalálni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: