Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2022. május 22., vasárnap

Almaleves

Úgy alakult a mai ebédünk, hogy rekord
idő alatt lettem készen mind a levessel,
mind a másodikkal...csak mert igen hosszú
volt a tegnap éjszakánk és ma nagyjából
ennyi energia maradt bennem az
ebédkészítéshez.
😀
Hozzávalók:
-kb. 3 kg alma

-kb. 3 liter víz


-1 csomag tejszín ízű, főzős pudingpor


-2-2,5 dl tejszín



-15 ek cukor...de természetesen egyén függő az édesítés (vagy bármilyen édesítőszer, amit szeretünk, használunk)


-3 egész rúd fahéj


-1 ek szegfűszeg (teatojásban)

-1 egész citrom, belekarikázva


-pici só

Tehát, az almákat alaposan megmostam
(ahhoz viszont fáradt voltam, hogy meghámozzam),
majd jó nagy fazékba daraboltam 3 liter víz, a cukrok,
teatojásban a szegfűszeg és a fahéj, valamint a só
és citrom kíséretében.


Az almának pont elég annyi idő, amíg felfő

a vize, ekkorra ugyanis simán meg is fő.


A tejszínt kikeverem a pudinggal, ráöntöm a fövő


levesre és egy-két perc főzés után el is lehet


zárni a hőforrást a fazék alatt, ugyanis a pudingnak


meg bőven elég ennyi idő, hogy sűrítsen.



A fazék, amiben főztem, 7 literes -tele lett-,


a cukor pedig nem sok, sőt...de mindenki saját
ízlése szerint adagolja az édesítést.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: