Loading...

Fűszermánia   Fűszermánia

  • Home
  • Gasztrovilág

Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.

Gasztrovilág

Svéd húsgolyó

Mint annyi más, ennek is ezer féle verziója kering, én megint a kedvem szerinti megoldást választottam. Tisztán marhahúsból készült és csipke lekvárral bolondítottam meg egy kicsit. Tovább »

Fűszermánia / 2023. december 4., hétfő

Gasztrovilág

Hasselback padlizsán

Zsebes padlizsánnak is nevezhetjük, igazából a világ legegyszerűbb ételei ezek, melyeknél félig- háromnegyedig bevágjuk a húst, krumplit (majdnem bármit) és a réseket telepakoljuk minden földi ...

Fűszermánia / 2023. október 4., szerda

Gasztrovilág

Francia stílusú tavaszi csirkecomb

Igaz, időközben a nyár is berobbant, de spárga és új sárgarépa még bőséggel kapható. Könnyű tejszínes ragu, melyben provence-i fűszerek és császár szalonna adja a plusz zamatokat a csirkecombnak. ...

Fűszermánia / 2023. június 20., kedd

Gasztrovilág

Padlizsán ragu csirkével

Amikor csak lehet, rárepülök a padlizsánra, nagyon szeretem. Leginkább az ilyen paradicsomos – fahéjas, kicsit arabos verziót kedvelem. Ezúttal hús is került bele, volt egy kevés csirkemell ...

Fűszermánia / 2023. június 5., hétfő

Gasztrovilág

Lazacos kapros rizottó cukkinivel

A lazaccal már mindenféle történt a konyhánkban, de a rizottó valahogy kimaradt. Cukkinit és kaprot kapott társnak.Tovább »

Fűszermánia / 2023. május 18., csütörtök

Gasztrovilág

Paradicsomos töltött káposzta

Ez a fajta töltött káposzta „szabolcsi” néven ismert, nem a savanyított káposztát használjuk hozzá, hanem – lehetőség szerint a lapos formájú – édes fejes káposztát. A leveleket a könnyebb tölthetőség ...

Fűszermánia / 2023. január 31., kedd

Gasztrovilág

Göngyölt marha felsál – Rouladen

Német húsból német étel dukál. Gyönyörű marha felsálra tettünk szert, karácsonyi ebédnek készült. Ilyen hússal még nem dolgoztam, de B terv nem volt – nem is vagyok híve az ilyesminek. Bátran ...

Fűszermánia / 2022. december 28., szerda

Gasztrovilág

Kolbászos bulgurral töltött sütőtök

Nahhh... ilyen még nem volt  😃 még hasonló sem. Az ötlet már ott motoszkált, amikor ezt a kisebb, jóképű sonkatököt kiválasztottam. Aztán tegnapról maradt egy kevés zöldborsós bulgur és akadt ...

Fűszermánia / 2022. december 5., hétfő

Gasztrovilág

Etli Kapuska

ahogy én szeretem. Ez egy török étel, Rick Stein törökországi utazásairól szóló műsorában néztem ki magamnak. Nagy vonalakban a paradicsomos káposzta és a fasírt egyben 😄 Vegyes darált húsom ...

Fűszermánia / 2022. október 5., szerda

Gasztrovilág

Mákos citromos nudli

szegény amolyan „maradék” szokott lenni, nálunk legalábbis mindig úgy volt. Ha elfogyott a szilva és maradt még a tésztából, akkor jött először a gombóc leves a krumpli levével, végül a sort ...

Fűszermánia / 2022. szeptember 12., hétfő

Gasztrovilág

Ananászos karaj

egy kis ázsiai ízesítéssel nagyon jól összehozható a sült hús az ananásszal. Ennél a variációnál a karikázott ananász bizonyult jobbnak, de csak a könnyebb kezelhetőség okán. Gyorsan készülő ...

Fűszermánia / 2022. augusztus 24., szerda

Gasztrovilág

Ratatouille a francia lecsó

nyár végén kihagyhatatlan, még akkor is, ha az amúgy is 35 celsiusra rátolunk még egy lapáttal és bekapcsoljuk a sütőt. Megéri 😊 A sült zöldségek zamata utánozhatatlan. Lehet önálló fogás friss ...

Fűszermánia / 2022. augusztus 20., szombat

Gasztrovilág

Karalábé kuszkusszal

Hatalmas szemű gyöngy kuszkuszra tettem szert (de a sörét tarhonya is pontosan megfelelő) amiből karalábéval, angol zellerrel készült egy könnyű ebéd. Egy kevés debreceni kolbász azért került ...

Fűszermánia / 2022. április 27., szerda

Gasztrovilág

Tavaszi tésztasaláta

A hosszúra nyúlt tél és ihlethiány után újra itt vagyok 😊 Csakis tavaszi, csakis zöldek, ezt vártam már nagyon. A mai úgy alakult, hogy az ebédből megmaradt egy kevés főtt durumtészta. Amit ...

Fűszermánia / 2022. április 25., hétfő

Gasztrovilág

Zsebes csirkemell bazsalikomos fűszervajjal

Tavaszias ételre vágytunk már, erre pedig nincs alkalmasabb a zöld fűszereknél. Igazi frissen szedett görög bazsalikommal készített fokhagymás-sós fűszervajat vettem elő a fagyasztóból, hozzá ...

Fűszermánia / 2022. február 22., kedd

Gasztrovilág

Rántott töltött palacsinta

bármivel tölthető, de leggyakrabban a hortobágyi palacsinta tölteléke kerül bele. Mindig kicsit túltoltnak gondoltam, ezért nem is nagyon izgatott a dolog. Igazából ezt is maradékból érdemes ...

Fűszermánia / 2022. február 14., hétfő

Gasztrovilág

Mangó salsa grillezett lazaccal

Még a múlt héten vettem 2 mangót, kemények, zöldek voltak, de mára megértek. Az egyiket a mai ebédhez szántam, salsa lett belőle. Ropogós bőrű grillezett lazac filével tálaltam Pazar – sőt, ...

Fűszermánia / 2022. január 28., péntek

Gasztrovilág

Avokádó krémleves bébispenóttal

Így január vége felé már erőteljes vágy ébred az emberben, valami zöld, valami friss iránt. Szerencsére van azért választék és lehetőség. A bébispenót az egyik kedvencem, ha klorofill infúzióra ...

Fűszermánia / 2022. január 26., szerda

Gasztrovilág

Csirkemell körtével és camemberttel

A körte és a camembert nagyon jó páros, de a hatás fokozható egy kis dióval és a jól befűszerezett csirkemellel. A Nap süt, egy kis remény és illúzió, hogy lesz még egyszer jó idő :) Ez az étel ...

Fűszermánia / 2022. január 16., vasárnap

Gasztrovilág

Sertés szűz aszalt szilvával mangós curry szószban

Ez az étel így az ünnepek után ad hoc született…. még mindig voltak dolgok a hűtőben, fagyasztóban, ezért azokból raktam össze valamit. Régen volt már ez az ízvilág, hiányzott J  Tovább »

Fűszermánia / 2022. január 4., kedd

1 2