Borzas Kata újévre
Újévre diós sütemény készült, mégpedig dióhabos reszelt linzer, amit Borzas Katának is hívnak. :-)
Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
3 tojássárga
1 ek. tejföl
Hab:
3 tojás fehérje
15 dkg cukor
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg durvára vágott dió(én klopfolóval törtem össze, egy nylon zsákban)
vaníliás porcukor a szóráshoz
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, fél órára.
Addig elkészítem a habot. A tojások fehérjét felverem a cukorral, amíg jó kemény, fényes lesz, belekeverem a lekvárt és a diót.
A tésztát két részre osztom és a felét egy 25X35 cm-es tepsibe nyújtom. Ráhalmozom a habot és a maradék tésztát a tetejére reszelem.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm kb. 25-30 percig.
Amikor kihűlt négyzetekre vágom és vaníliás porcukorral meghintem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: