Fokhagymás karajszelet újévre
A néphit szerint újévkor disznóhúst kell enni, mert a disznó túrja ki a szerencsét. :-) Én fokhagymás karajszeletet sütöttem, amit tört krumplival és savanyúságokkal tálaltam. :-)
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
3 ek. zsír
1 nagyobb fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
só
bors
A hússzeleteket sózom, borsozom.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, együtt is sütöm kicsit, majd felöntöm kevés vízzel.
A vizet mindig pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Ha kell még sózom, borsozom.
Tört krumplival és savanyúsággal ettük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: