Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. március 6., hétfő

Zsuzsanna palacsinta /Crepes Suzette/

foto_22.JPG


foto_4_3.JPG


foto_345.JPG


Zsuzsanna palacsinta /Crepes Suzette/


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek a franciák méltán híres crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


 


A recept 4 adagra


Hozzávalók a palacsintához:


15 dkg finomliszt


1 db tojás


1 mokkás kanál só


1 evőkanál étolaj


3 dl tej és vagy szénsavas ásványvíz esetleg szódát


A mártáshoz :


1 nagyobb narancs és reszelt héja, 5 evőkanál narancslikőr vagy rum 


1dl narancs lé 100% os vagy frissen facsart, 8 dkg kristálycukor


6 dkg vaj


Elkészítés:


Palacsinta  :


Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt és vékony palacsintákat sütök.


 


A mártás és flambírozás :


A hozzávalókat előkészítem a képen látható módon, majd az előkészített serpenyőt felmelegítem. Ha meleg, beleteszem a vajat, majd a cukrot és karamellt készítek. Lassú tűzön folytatva hozzáadom az apróra vágott narancsot, majd flambírozom az alkohollal, és a végén hozzáöntöm a narancslevet. Majd pár perc múlva beleteszem egyesével a palacsintát, átforgatom a szószban, és négybe hajtom. Ezeket ismétlem addig, amíg mindenkinek 2 darab / fő elkészül.


Jó étvágyat hozzá!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: