Cseresznyés morzsapite és BLOGKÓSTOLÓ hírverés :-)
Egyik kedves blogtársam, Marisz hívta fel a figyelmemet arra, hogy a "Gasztroblogok tiltás nélkül" elnevezésű Facebook csoportban újra indítják az egykor olyan népszerű, Blogkóstoló játékot, amelynek magam is gazdája voltam a 12. fordulóban. Olyan sikeres volt akkoriban ez a játék, hogy az én fordulómban 69 db kipróbált receptet tudtam bemutatni.
A jelentkezést itt várja Gallov Andrea:"Március 5-ig várjuk a jelentkezéseket a "Gasztroblogok tiltás nélkül" csoport BEJEGYZÉSNÉL, HOZZÁSZÓLÁSBAN, esetleg a hogymegtudjuknezni@gmail.com e-mail címen"
Szerintem ez egy szuper játék volt, jelentkezzetek rá minél többen, még ma!
A mai pitéről: két receptet gyúrtam egybe, a tészta alja és a tölteléke Marika néni almáspitéje, a morzsatető pedig a Morzsapitém alapján készült.
Szerintem tökéletes lett a kombináció. :-) A cseresznyetöltelék ízesítését a Lucullus almáspite fűszerrel készítettem, én ezt a fűszert nagyon szeretem. Aki azonban maga szeretné ízesíteni a gyümölcstölteléket, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, citromhéjjal megteheti.
Alsó lap:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
Egy kiskanál sütőpor
1 nagy evőkanál tejföl
1 teáskanál rum
Morzsatető:
10 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
Töltelék:
Egy nagy zacskó fagyasztott cseresznye
2 evőkanál cukor
1 csomag Lucullus almás pite fűszer (hiányában: cukor, fahéj, szegfűszeg, vanília, citromhéj)
1 csomag vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
Az alsó laphoz a puha vajjal tésztát gyúrtam, kinyújtottam és kibéleltem vele egy ~28x40es tepsit.
Rásimítottam a kihűlt tölteléket.
A morzsa hozzávalóiból csak az ujjaim végét használva morzsaszerű tésztát készítettem. Nem szabd gyúrni, csak az ujjak végével morzsalékolni. Ezt szórtam a töltelék tetejére.
170 fokon légkeverős sütőben ~25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: