Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. június 3., hétfő

Zöldborsós csirkemell a pünkösdi asztalról

 

A pünkösdi asztalunkról maradt recept, csak elfelejtettem. Annyi minden történt mostanában. Műtét, kontrollok, egyik gyerekünk költözése, keresztelő. Most elém jött és megosztom. 
Hozzávalók:
1 csirkemell
olaj
só, bors
olaj
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 bögre zöldborsó
1-2 dl tejszín vagy tejföl
Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Kerülhet rá más fűszer is: szerecsendió, majoránna, őrölt kömény. Állni hagyjuk egy fél órát, majd egy kevés olajon mindkét oldalát szép fehérre sütjük. Hozzáadjuk a borsót, ami itt fagyasztott, a zöldet, és addig hagyjuk a tűzön, amíg itt-ott megpirul. Tejszínnel dúsítjuk. Fogyaszthatjuk rizzsel, bulgurral, de nokedlivel is.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: