Zöldborsópürével töltött csirkemell baconbe tekerve (5.)
Zöldborsópürével töltött csirkemell baconbe tekerve
Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 30-40 dkg zöldborsó
- 1 csokor bazsalikom
- só
- 2 evőkanál olaj (ha van, akkor olíva)
- 30-40 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
1. A csirkemellett bevágjuk és kiterítjük úgy, hogy egy nagy darab kb. 1 cm vastag nagyjából téglalap alakú hússzeletet kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, enyhén megsózzuk. (még a töltelékben is lesz só és a bacon is sós, szóval csak óvatosan)
2. A borsót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összeturmixoljuk a bazsalikomlevelekkel és az olajjal.
3. Egy sütőpapírral kirakjuk a baconszeleteket, ráfektetjük a húsokat (kicsit fedjék egymást) és megkenjük a borsópürével.
4. Óvatosan feltekerjük a sütőpapír segítségével, majd egy sütőpapírral vagy szilikonos lappal kibélelt tepsibe fektetjük. (ha biztosra akarunk menni rögzíthetjük a tekercsünket kötözőmadzaggal vagy hústűvvel)
5. A tepsinket alufóliával letakarjuk és 170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 1,5 órát. Ezután levesszük a fóliát és 200 fokon további 15 percig sütjük, hogy a bacon szépen megpiruljon. ( figyeljük azért közben, mert minden sütő más)
6. Tálalás előtt lefedve pihentessük 15 percig
7. Krumplipürével tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: