Zöldborsóleves
Télen is jól esik a borsóleves, ilyenkor fagyasztott zöldborsóból szoktam készíteni. :-)
Hozzávalók:
35 kg borsó (fagyasztott)
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
1/2 zeller
2 közepes krumpli
petrezselyemzöld
1/2 ek. pirospaprika
1/2 ek. liszt
só, bors, ételízesítő
1/2 ek. zsír
A zöldségeket karikára, illetve kockára vágom, a zsírt felolvasztom, ráteszem a krumpli kivételével a zöldségeket, a borsót is.
Sózom, majd kb. 10 percig párolom. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, ezzel is jól elkeverem, majd felöntöm vízzel. Teszek bele kevés ételízesítőt, borsot, esetleg még sót, de óvatosan, mert az ételízesítő sós és párolásnál már sóztam. Teszek bele egy csokor petrezselyemzöldet, és a krumplit is ekkor teszem hozzá, együtt főzöm készre.
Amikor már minden zöldség és a krumpli is puha, akkor készen van.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: