Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 4., szombat

Zöldborsóleves

Télen is jól esik a borsóleves, ilyenkor fagyasztott zöldborsóból szoktam készíteni. :-)  




Hozzávalók:

35 kg borsó (fagyasztott) 
2  sárgarépa
1  petrezselyemgyökér
1 kisebb  karalábé
1/2   zeller
2 közepes krumpli
petrezselyemzöld
1/2  ek. pirospaprika
1/2 ek. liszt
só, bors, ételízesítő
1/2 ek. zsír


petrezselyemzöld


A zöldségeket karikára, illetve kockára vágom, a zsírt felolvasztom, ráteszem a krumpli kivételével a zöldségeket, a borsót is. 

Sózom, majd kb. 10 percig párolom. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, ezzel is jól elkeverem, majd  felöntöm vízzel. Teszek bele kevés ételízesítőt, borsot, esetleg még sót, de óvatosan, mert az ételízesítő sós és párolásnál már sóztam. Teszek bele egy csokor petrezselyemzöldet, és a krumplit is ekkor teszem hozzá, együtt főzöm készre. 

Amikor már minden zöldség és a krumpli is puha, akkor készen van.  

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: