Zöldbabfőzelék csirkecomb pörkölttel
Nyáron nálam sláger mindenféle főzelék, most zöldbabból készült, és csirkepörkölt volt a feltét, amit combból készítettem. :-)
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
3 cikk fokhagyma
1 fél cs. kapor
1 ek. zsír
1 púpos ek. liszt
2 dl tejföl
só
bors
kevés cukor
pici ecet
A zöldbabot felteszem főni, nem kell rá túl sok víz, csak épp hogy ellepje. Hozzáteszem a fokhagymát, kaprot, sózom.
Amikor puha, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, rögtön utána a tejfölt is beleteszem, jól összeforralom. Ekkor kerül bele kevés bors, cukor, ezekkel is összeforralom.
Miután levettem a tűzről, pici ecettel savanyítom. Ezért kell bele egy kis cukor, mert minden ételbe, amit ecettel savanyítunk kell kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt.
Hagyományosan elkészített csirkepörköltet tettem rá feltétnek.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: