Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 2., péntek

Zöldbabfőzelék csirkecomb pörkölttel

Nyáron nálam sláger mindenféle főzelék, most zöldbabból készült, és csirkepörkölt volt a feltét, amit combból készítettem. :-) 



Hozzávalók: 
50 dkg  zöldbab
3 cikk fokhagyma
1 fél cs.  kapor
1 ek. zsír
1 púpos  ek. liszt
2 dl tejföl

bors
kevés cukor 
pici ecet 

A zöldbabot felteszem főni, nem kell rá túl sok víz, csak épp hogy ellepje. Hozzáteszem a fokhagymát, kaprot, sózom. 


Amikor puha, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem  kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, rögtön utána  a tejfölt is beleteszem, jól összeforralom. Ekkor kerül bele kevés bors, cukor, ezekkel is összeforralom. 

Miután levettem a tűzről, pici ecettel savanyítom. Ezért kell bele egy kis cukor, mert minden ételbe, amit ecettel savanyítunk kell kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. 

Hagyományosan elkészített csirkepörköltet tettem rá feltétnek. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: