Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2023. november 14., kedd

Vegán almás fánk

 


Nem tudtam eldönteni, hogy melyik képet tegyem fel, így mindkettő maradt. Nincs sok különbség, de azért van, ugye? Ebben a fánkban nincs tojás, de nem ártott neki. Szépen összeállt így is. Most nemcsak a takarékosság játszott szerepet. 

Hozzávalók: 
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál 1:4 édesítő
20 ml rum
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál útifűmaghéj+80 ml víz
1 csomag reszelt narancshéj
1 alma
Elkészítés: Az útifűmaghéjat felduzzasztjuk a vízzel. A száraz anyagokat összekeverjük, kis mélyedést készítünk, és odaöntjük a folyékony hozzávalókat, és a reszelt almát. 

Jól kidolgozzuk, majd forró olajba szaggatjuk egy olajba mártott evőkanállal. Fogyaszthatjuk magában, de finom hozzá egy kis lekvár is.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: