Vajpuha sertéslábszár zöldséges mártással
Hozzávalók (4-5 személyre):
1 kg szeletelt sertéslábszár, 1-2 dl sör, babérlevél,
majoránna, egész bors, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 2 szárzeller, 3 cikk fokhagyma, 3
dl húsalaplé, 1 evőkanál só, zsír, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, petrezselyemzöld,
kakukkfű, liszt, 1 evőkanál vaj;
Elkészítése:
A hússzeleteket jól megmossuk, sózzuk, borsozzuk,
lisztbe mártjuk és mindkét oldalukon hirtelen elősütjük. Egy tűzálló tálba
tesszük, mellétesszük a darabokra vágott a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és a
zellerszárt, ráöntjük az alaplét alufóliával lefödve a forró kemencébe toljuk
és sörrel meglocsolva puhára sütjük. Amikor a hús megpuhult, a zöldségeket
pürésítjük, a húshoz kevés zsiradékot teszünk, néha meglocsolva a zsírral
megsütjük. A zöldségpürét olvasztott vajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a
mustárt, és az apróra vágott zöldfűszereket, ha szükség kevés alaplével
pótoljuk. A sült hússzeleteket ízlés szerinti körettel és a mártással kínáljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: