Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2023. január 9., hétfő

Vajas krumplis pogácsa


Igazi finom pogi, ami a gyerekkoromba visz vissza, már az illatával jól lehet lakni miközben sül.

          





50 dkg finom liszt


50 dkg rétes liszt,


25 dkg fagyos margarin reszelve,


25 dkg főtt áttört burgonya,


5-6 teáskanál só,


1 tojás,


1 tojás sárgája,


1,5 dl tejfel,


1 dl tej,


5 dkg élesztő,


1 teáskanál cukor,





Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejbe. A lisztet mély tálba tesszük, közepébe öntjük a hozzávalókat, bele reszeljük a margarint és könnyű kelt tésztát gyúrunk, annyi tejjel amennyit megkíván. 20 percig pihentetjük.





20 dkg puha margarin,


1 tojás fehérje,


20 dkg reszelt sajt (trappista vagy ementáli),





A tésztát elnyújtjuk és a margarin 1/3-át rákenjük, majd négyrét hajtjuk és ismét pihentetjük 20 percet. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után kb 3 cm vastagra nyújtjuk, késhegyével berácsozzuk és lisztezett tepsibe sorakoztatjuk jó ritkán, mert még sokat kel. Megkenjük a tojás fehérjével és minden pogi tetejére teszünk egy kis csomó reszelt sajtot, a sorrend nem felborítandó, különben nem kelnek meg szépen a pogácsák.




Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: