Vajas krumplis pogácsa
Igazi finom pogi, ami a gyerekkoromba visz vissza, már az illatával jól lehet lakni miközben sül.
50 dkg finom liszt
50 dkg rétes liszt,
25 dkg fagyos margarin reszelve,
25 dkg főtt áttört burgonya,
5-6 teáskanál só,
1 tojás,
1 tojás sárgája,
1,5 dl tejfel,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejbe. A lisztet mély tálba tesszük, közepébe öntjük a hozzávalókat, bele reszeljük a margarint és könnyű kelt tésztát gyúrunk, annyi tejjel amennyit megkíván. 20 percig pihentetjük.
20 dkg puha margarin,
1 tojás fehérje,
20 dkg reszelt sajt (trappista vagy ementáli),
A tésztát elnyújtjuk és a margarin 1/3-át rákenjük, majd négyrét hajtjuk és ismét pihentetjük 20 percet. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után kb 3 cm vastagra nyújtjuk, késhegyével berácsozzuk és lisztezett tepsibe sorakoztatjuk jó ritkán, mert még sokat kel. Megkenjük a tojás fehérjével és minden pogi tetejére teszünk egy kis csomó reszelt sajtot, a sorrend nem felborítandó, különben nem kelnek meg szépen a pogácsák.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: