Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. december 22., péntek

Ünnepi Töltött káposzta 

foto_4_80_1.JPG


Ünnepi Töltött káposzta 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.


 


A recept 6 adagra :


Hozzávalók:


A töltelék :


1 kg sertés darált hús 


0,5 kg rizs 


4 gerezd fokhagyma 


1 fej vöröshagyma 


só és bors, pirospaprika ízlés szerint 


Egyéb :


1 közepes savanyú káposzta / 1 medium sized sour cabbage


1 kg savanyított aprított káposzta 


2 evőkanál zsír 


3 evőkanál liszt 


Elkészítés:A rizst megmossuk és hozzáadjuk a darált húshoz, fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A közepes savanyú káposzta leveleibe töltjük a tölteléket. A savanyított aprított káposztát a lábas aljára halmozzuk. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 3-4 nagyobb káposztalevéllel letakarjuk és puhára főzzük. Kb 40-50 perc alatt fő meg. Amikor megfőtt, rántást készítünk. 2 ek zsírt hevítünk, majd 3 evőkanál lisztet pirítunk benne. A tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele. A káposzta levével felengedjük a rántást és jól összekeverjük. Ezután lassan visszaöntjük a többi káposztára. Újra felforraljuk és kész.


Mi a tölteléket nem csomagoltuk be a káposztalevélbe, csak annélkül tettük az apró káposztára.


Jó étvágyat kívánok. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: