Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. december 25., szerda

Ünnepi Gyümölcskenyér

 


img_20200323_191518_1_2.jpgÜnnepi Gyümölcskenyér


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon finom.


A recept 4 adagra:


Hozzávalók:


18 dkg margarin


4 db tojás


18 dkg liszt


15 dkg kristálycukor


1 csomag vaníliás cukor


25 dkg kandírozott gyümölcsök vegyesen. /pl: ananász, narancs, mandarin, mangó, dió, stb./


5 dkg mazsola / ízlés szerint


 Díszítés:


 Tejszínhab


Koktél cseresznye vagy egyéb gyümölcs ízlés szerint.  


1 evőkanál színes dekor cukor


 Elkészítés:


A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra keverjük. Majd következik a liszt. Ajánlom, hogy a hozzáadás közben a liszt legyen szitálva. Mikor összeállt, hozzáadom a kandírozott/ friss vagy aszalt/ gyümölcsöket. Összedolgozom. A tojás fehérjéből kemény habot kell készíteni, majd hozzákeverni a masszához. Margarinnal kikent és lisztezett őzgerincformába öntöm a masszát. 180 fokos előmelegített sütőben sütöm 20-25 percig.


Fontos, hogy sütés közben használjuk a tű vagy villa próbát. Ami annyit jelent, hogy beleszúrom több helyen a villát. Akkor jó, ha már a tűn vagy villán nincs nyers tészta.


 Díszítés:


 Lehet simán, de én szoktam rátenni egy kevés tejszínhabot és egy szem koktélcseresznyét


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: