Loading...

teller-cake

teller-cake / 2023. június 10., szombat

Túrótorta eperrel, csokis keksszel (sütés nélkül)

Egy nagyszerű, nyárindító torta, amihez nem kell a sütő, csak egy jól működő, hideg hűtőszekrény. :-) 

A Femina oldalon találtam, ahol már sok jó, bevált receptre bukkantam. Annyin változtattam, hogy a túrótöltelékbe vaj-porcukor keverék helyett növényi habot kevertem, így lazítottam. Krémlazításokra a Meggle hab a kedvencem, de csak magában, sütemény tetején a növényi habot nem szeretjük, csak az igazi tejszínből vertet. 

Legközelebb áfonyával is megszórom. :-)

Alap:
  • 20 dkg csokis keksz
  • 7 dkg vaj
A KRÉMHEZ
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dl Meggle hab
  • dl tej
  • 3 teáskanál zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
A TETEJÉRE
  • 15 dkg eper

Az alaphoz való kekszet késes aprítóban törd össze. A vajat olvaszd meg, keverd a kekszdarához, és simítsd el az egészet egy kapcsos tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe addig, amíg összeállítod a krémet. 

A krémhez a túrót turmixold össze egy deci tejjel, a reszelt citromhéjjal és a por- és vaníliás cukorral. A maradék két deci tejet öntsd egy kis lábosba, add hozzá a zselatinport, és melegítsd meg, de ne forrald fel. Hűtsd langyosra. A Meggle habból készíts kemény habot. A langyos zselatint öntsd a túrós krémhez. Keverd jól össze, vegyítsd hozzá a habot és egyengesd el a kekszes alap tetején. Hűtőbe dermedjen egy éjszakán át.

Másnap a torta tetejét díszítsd felvágott eperdarabokkal. Én egy kis zselével is megkentem, hogy ne hulljon le róla gyümölcs.




Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: