Túrófánk tk liszttel
Nagyon finom lett. Egyáltalán nem érződik rajta a teljes kiőrlésű íz, mert tönkölylisztet használtam. Igaz, hogy csak a liszt felét cseréltem le, de akkor is jobb nekünk. Már van két túrófánk is a blogon itt és itt, de azok nem diétásak. Sajnálom, hogy videót nem tudok csatolni, mert nagyon jópofák, ahogy sütés közben forognak az olajban. Uzsonnára ettük az idei cseresznye-meggy dzsemmel. Minden évben készítek, mert nagyon finom. Most telitalálatnak bizonyult. Valószínűleg át kellett volna törni a túrót, hogy ne maradjanak benne darabok, csak mixeltem, de nem volt érezhető. Kicsit rusztikus a látvány így.
Hozzávalók:
35 dkg túró
10 dkg finomliszt
35 dkg túró
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
fél csomag sütőpor
csipet só
1 teáskanál citromhéj
2 tojás
fél dl rum
1 evőkanál 1:4 édesítő
a sütéshez bő olaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
fél csomag sütőpor
csipet só
1 teáskanál citromhéj
2 tojás
fél dl rum
1 evőkanál 1:4 édesítő
a sütéshez bő olaj
-
lekvár vagy dzsem
Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük, majd botmixerrel selymesítjük. Olajat forrósítunk, és vizes kézzel gombócokat formázunk a tésztából. Akkorák legyenek, hogy legalább 2/3 részüket ellepje az olaj. Addig sütjük, amíg szép barna színt kapnak. ha nem forognának, akkor villával segíthetünk nekik. Azért ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a közepük nem sül át. Ki kell tapasztalni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: