Tört paszuly.
Az idén nagy szemű fehér babot vetettem, a kerítésre futtatva.
Babérleveles ,sós vízben főtt meg két cikk fokhagymával és egy egész vörös hagymával.
Közben hagymát pirítottam olajban, és került bele egy db piros paprika és 2 cikk fokhagyma is.
A hagymás olajon megfuttattam 2 ek lisztet, ebbe került a főtt, leszűrt, áttört bab.
Nem törtem át nagyon, kissé darabosra hagytam.
A bab főző vizével kicsit fellazítottam, és jól átfőztem.
Sült hagyma, és kolbász került a tetejére.
Másnap hagymás , gombás velővel még finomabb volt.
A fehér bab héját teának főzöm.
Babhéjról.
Felhasználható
részek:
A bab fehér színű héja, hüvelye.
A tea
készítése:
1
evőkanál héjból
vízzel forrázatot készítünk.
10- 15
percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Napi 1-2 csészényi biztonsággal fogyasztható.
Felhasználható:
„Cukorbetegség esetén vércukorszint csökkentő és fogyasztó, a cukorbetegség
tüneteinek csökkentése, vesebetegségek, vesekőképződés megelőzése,
vizelethajtás, hólyagbántalmak, enyhe ízületi panaszok, gyenge szívműködés,
magas vérnyomás, kiszáradás esetén vízhiány pótlására alkalmazható. Mosóvízbe
téve a gyapjúruhák felfrissítésére is használják.”
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: