Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2023. november 14., kedd

Tojásleves kolbásszal és pirított kenyérkockával

Nagyon gyors és praktikus ebéd, amikor a levesbe főzöm a kolbászt, így megvan a második fogás is, főtt kolbász mustárral. :-) 



 

Hozzávalók: 
1 ek. zsír
1  fej hagyma 
2 ek. liszt
1/2 ek. pirospaprika

bors
köménymag
kevés ecet
2 tojás
zeller zöld 

1 pár hámozott debreceni kolbász
 
1 szelet szikkadt kenyér
kevés zsír 

A zsíron világosra pirítom a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a lisztet, és együtt pirítom tovább, vagyis hagymás rántást készítek. 

Amikor már szép világosbarna  a liszt és a hagyma is, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm hideg vízzel, és beleteszem a kolbászt. 

A tűzre visszatéve jön bele a só, bors, köménymag, zeller zöld, és kb. 10 percig főzöm. Ekkor egyenként beleengedem a tojásokat, lehetőleg oda, ahol forr a leves, ezután még 3-4 percig főzöm, amíg  a tojás megfő benne. 

A végén kevés ecettel ízesítem. 

A kenyeret kis  kockákra vágom, és kevés zsíron szép barnára pirítom. 

A kolbászt puha kenyérrel, mustárral fogyasztom.  

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: