Tojásleves kolbásszal és pirított kenyérkockával
Nagyon gyors és praktikus ebéd, amikor a levesbe főzöm a kolbászt, így megvan a második fogás is, főtt kolbász mustárral. :-)
Hozzávalók:
1 ek. zsír
1 fej hagyma
2 ek. liszt
1/2 ek. pirospaprika
só
bors
köménymag
kevés ecet
2 tojás
1 ek. zsír
1 fej hagyma
2 ek. liszt
1/2 ek. pirospaprika
só
bors
köménymag
kevés ecet
2 tojás
zeller zöld
1 pár hámozott debreceni kolbász
1 szelet szikkadt kenyér
kevés zsír
A zsíron világosra pirítom a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a lisztet, és együtt pirítom tovább, vagyis hagymás rántást készítek.
Amikor már szép világosbarna a liszt és a hagyma is, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm hideg vízzel, és beleteszem a kolbászt.
A tűzre visszatéve jön bele a só, bors, köménymag, zeller zöld, és kb. 10 percig főzöm. Ekkor egyenként beleengedem a tojásokat, lehetőleg oda, ahol forr a leves, ezután még 3-4 percig főzöm, amíg a tojás megfő benne.
A végén kevés ecettel ízesítem.
A kenyeret kis kockákra vágom, és kevés zsíron szép barnára pirítom.
A kolbászt puha kenyérrel, mustárral fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: