Párizsi csirkemell rizzsel és őszibarackbefőttel
Nagyon szeretem a párizsi módon készült húsokat befőttel, most őszibarackbefőttet ettem hozzá. :-)
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
só
liszt
tojás
olaj a sütéshez
15 dkg rizs
kevés olaj
só
őszibarackbefőtt
A hússzeleteket sózom, hagyom kicsit állni, majd lisztbe, tojásba, ismét lisztbe forgatom és bő olajban, lassú tűznél, többször megfordítva, megsütöm.
A rizst többször megmosom, leszárítom, majd kevés olajon pár percig pirítom.
Ezután felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózom, takarék lángon főzöm, amíg a rizs beszívja a vizet, kevergetni nem szabad.
Amikor az összes vizet beszívta, leveszem a tűzről, befedem és így hagyom állni 15 perceg. Végül villával átkeverem, ha még nem elég puhák a rizsszemek visszateszem a fedőt, ha már jó, akkor már nem fedem be, hagyom hűlni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: