Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2023. november 14., kedd

Párizsi csirkemell rizzsel és őszibarackbefőttel

Nagyon szeretem a párizsi módon készült húsokat befőttel, most őszibarackbefőttet ettem hozzá. :-) 



 

Hozzávalók:
6 szelet csirkemell 

liszt
tojás
olaj a sütéshez


15 dkg rizs

kevés olaj

só 

őszibarackbefőtt


A hússzeleteket  sózom, hagyom kicsit állni, majd lisztbe, tojásba, ismét lisztbe forgatom és bő olajban, lassú tűznél, többször megfordítva, megsütöm. 


A rizst többször megmosom, leszárítom, majd kevés olajon pár percig pirítom. 

Ezután felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel,  sózom, takarék lángon főzöm, amíg a rizs beszívja a vizet, kevergetni nem szabad. 

Amikor az összes vizet beszívta, leveszem a tűzről, befedem és így hagyom állni 15 perceg. Végül villával átkeverem, ha még nem elég puhák a rizsszemek visszateszem a fedőt, ha már jó, akkor már nem fedem be, hagyom hűlni. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: