Loading...

Kisildi

Kisildi / 2021. március 16., kedd

Tengerparti mangótorta



Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

2 tojás

2 kanál olaj

2 kanál cukor

2 kanál liszt

A krémhez:

250 g mascarpone

5 dl tejszín

150 g joghurt

20 g (12 lap) zselatin

2 érett mangó

100 g fehér csokoládé

150 g porcukor

A "tenger" -hez:

2,5 dl víz

30 g cukor

1-2 citrom leve

7 g (4 lap) zselatin 

kék ételfesték

A díszítéshez:

barnacukor

koktélernyőcskék

déligyümölcs cukorkából, fondantból, ami akad

tenger gyümölcse csokoládépraliné


1. Elkészítjük a piskótát:

A piskótához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral. Ha a hab már szép fényes, kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját, kanalanként az olajat és a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben  körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 

2. Elkészítjük a krémet:

Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe.

Megtisztíjük a mangókat, kockára vágjuk, felét 1-2 kanál vízzel puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Még azon forrón hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat és alaposan elkeverjük.

A mascarponet a porcukorral a habverő segítségével  jól keverjük , hozzáadjuk a tejszínt, miközben tovább verjük, majd a joghurtot és végül a kissé langyosra hűlt zselatinos mangópürét. Végül óvatosan belekeverjük az apróra vágott csokoládét és a maradék mangókockákat is. 

3. Összeállítjuk a tortát:

A tortalap köré tortakaríkát helyezünk, majd beletöltjük a mangókrémet, a tetejét egyenletesre simítjuk. A torta 1/3-ába egy keményebb nejloncsíkból ( én műanyag dossziéból vágtam egy darabot) elválasztót készítünk (lásd fotó) Alaposan behűtjük.



4. Díszités:

A vízből, a cukorból és a citromléből szirupot főzünk, majd belekeverjük a vízbe beáztatott, majd kifacsart zselatinlapokat és pár csepp kék ételfestéket. Addig hűtjük, amíg kezd megdermedni.

A torta tetején levő nagyobb térfélbe öntjük a kék zselatint, csokoládéból készült tenger gyümölcseit nyomunk bele. Hideg helyre tesszük, amíg a kék zselatin alaposan megdermed..

Tálalás előtt eltávolítjuk a nejlonelválasztót, a "partra" barnacukrot szórunk, ernyőcskével, cukorgyümölcsökkel díszitjük.







Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: