Tejszínes leves erdei gombákkal
Hozzávalók 4 személyre
Kb 500 g vegyes erdei gomba (most vargánya, rizike, rókagomba, szárított kucsmagomba)
1 közepes fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 szál sárgarépa
1/2 paprika
só, bors, petrezselyemzöld
2 dl tejszín
1 kanál vaj, 1 kanál olaj
A zsiradékon üvegesre pároljuk az apóra vágott hagymát, sárgarépát, paprikát, majd a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a megtisztíott, feldarabolt gombát, tovább kevergetve pároljuk, felöntjük 1,5 l forró vízzel vagy akár alaplével. Lefedve addig főzzük, amíg megpuhulnak a gombák. Tejszínnel felöntjük, vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: