Tejfölös-zöldséges csirkemell tésztával
Nagy családi kedvenc ez az étel, van, amikor gombával készül, van amikor anélkül, most a gomba nélküli változatot főztem. :-)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 sárgarépa
1/2 zeller
1 közepes fej hagyma
2 ek. olaj
1 dl tejföl
1/2 ek, vaj
2 mk. liszt
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
bors
15 dkg csavart csőtészta
A húst és a zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágom. A húst sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A zöldségeket a fél kanál vajon sóval 4-5 percig párolom, amíg egy kis színt kapnak.
Egy lábosban felforrósítom az olajat, beleteszem a csirkemell csíkokat, minden oldalon megpirítom egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsiradékba (ha kell kicsit még pótolom) teszem kockára vágott hagymát, világosra pirítom.
Visszateszem a húsokat(lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is, kevés vizet adva hozzá együtt párolom, amíg a hús puha nem lesz.
Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beleteszem a tejfölt és jól összeforralom. Ekkor szórom rá az aprított petrezselyemzöldet is.
A tésztát bő, sós vízben kifőzöm és arra szedve tálalom a csirkés-zöldséges ragut.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: