Erdőkóstoló / 2024. november 14., csütörtök
Tejfölös laskagomba serpenyős lepénykenyérrel
Laskagombát sokszor bővebben ad az erdő, mint más ehető gombafajokat. A korhadó fatörzsekben vagy a beteg fákban élő laskagombák elég jól bírják még az aszályt, a vastag faanyag jobban védi őket a kiszáradától, a nyári kiégéstől, így a mostani, gyakran aszályos és forró időszakok mellett is jobban lehet rájuk számítani. A két finom laskagombáról ITT írtam. Ez az étel bármelyik laskagombából sőt a legtöbb erdei gombából is elkészethető.
Elkészítés: A laskagombát cikkekre tépkedtem, a nagyobbakat kisebbre vágtam. Kevés apróra vágott fokhagymát illatosra pirítottam zsíron/olajon, majd kevés őrölt pirospaprikát adtam a zsiradékhoz. Közben néhány piros kápia paprikát is apró kockára vágtam, és azt is hozzáadtam a zsiradékhoz. Mikor a paprikák kiadták színüket beletettem a gombát is. Sóztam és fűszereztem őrölt köménymaggal, oregánóval, majoránnával, őrölt fekete borssal. Készre főztem, közben kóstolva lehet még fűszerezni, végül tejes-tejfölös lisztes habarással sűrítettem. Lehet tejszínes vagy joghurtos habarással is befejezni, úgy is finom lesz. A lepénykenyér elkészítését
ITT írtam le. Laskagombás receptek bőven
ITT találhatók még. Erdeigombás receptek pedig
ITT.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: