Tejfölös bableves Gyulai kolbásszal
Nem éppen nyári étel, de nagyon megkívántam, és elkészítettem. :-)
Hozzávalók:
20 dkg Gyulai füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg tarkabab
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1 dl tej
bors ízlés szerint
kevés cukor
ecet
A babot előző este beáztatom.
A babot felteszem főni a kolbásszal, és a szalonnával, hozzáteszem a babérlevelet a fokhagymát, borsozom, sózom.
Amikor a bab is megfőtt, elkészítem a habarást. A tejfölt elverem a liszttel, kicsit felhígítom tejjel. A habarásba szedek a levesből (hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele borsot és egy kevés cukrot, mert minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt.
Tűzről leveszem és kevés ecettel savanyítom.
A füstölt kolbászt a leves után mustárral fogyasztom el.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: