Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 3., kedd

Tejfölös bableves Gyulai kolbásszal

Nem éppen nyári étel, de nagyon megkívántam, és elkészítettem. :-) 




 


Hozzávalók:
20 dkg Gyulai füstölt kolbász

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg tarkabab
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1 dl tej
bors ízlés szerint
kevés cukor
ecet

A babot előző este beáztatom. 

A babot felteszem főni a kolbásszal, és a szalonnával, hozzáteszem a babérlevelet a fokhagymát, borsozom, sózom. 

Amikor a bab is megfőtt, elkészítem a habarást. A tejfölt elverem a liszttel, kicsit felhígítom tejjel.  A habarásba szedek a levesből (hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele  borsot és egy kevés cukrot, mert minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. 

Tűzről leveszem és kevés  ecettel savanyítom. 

A füstölt kolbászt a   leves után mustárral fogyasztom el. 








Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: