Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 3., kedd

Párizsi csirkemell őszibarackbefőttel

Szeretem a párizsi bundás húsokat, most csirkemellből készült, párolt rizs és őszibarackbefőtt volt hozzá.  



Hozzávalók:

1/2 csirkemell filé
1 tojás
4  ek.  liszt
zsír vagy olaj a sütéshez

15 dkg rizs

bors

őszibarackbefőtt
A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, besózom és hagyom állni  1 órán át. 

A tojást egy tálban felverem, a lisztet egy másik tálba szórom. 


Felforrósítom a zsiradékot, a hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, aztán megint lisztbe mártom és mindkét oldalán aranybarnára sütöm. Ez a módszer azért jó, mert ha a tojás után újra bemártjuk lisztbe, nem szív be annyi zsiradékot a bunda. 
A rizst a szokásos módon megpárolom, amikor kész, borssal ízesítem. 

Őszibarackbefőtt volt hozzá. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: