Párizsi csirkemell őszibarackbefőttel
Szeretem a párizsi bundás húsokat, most csirkemellből készült, párolt rizs és őszibarackbefőtt volt hozzá.
Hozzávalók:
1/2 csirkemell filé
1 tojás
4 ek. liszt
zsír vagy olaj a sütéshez
só
15 dkg rizs
só
bors
őszibarackbefőtt
A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, besózom és hagyom állni 1 órán át.
A tojást egy tálban felverem, a lisztet egy másik tálba szórom.
Felforrósítom a zsiradékot, a hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, aztán megint lisztbe mártom és mindkét oldalán aranybarnára sütöm. Ez a módszer azért jó, mert ha a tojás után újra bemártjuk lisztbe, nem szív be annyi zsiradékot a bunda.
A rizst a szokásos módon megpárolom, amikor kész, borssal ízesítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: