Loading...

Tortázda

Tortázda / 2020. március 29., vasárnap

Tejes kifli






Én is beálltam a sorba, ha már mindenki 


karantén pékséget nyitott! :D


Találtam jó pár, már lejárt szavatosságú instant élesztőt


és miután esélytelen frisset vagy akár port venni, 


így kuka helyett méltó módon beteljesítem a sorsukat, 


remélve, hogy egyáltalán működnek!


Az utóbbi időben nem igen készült semmi fehérlisztes 


élesztős dolog,  életmódváltás miatt, 


így most megint rákell érezni a csínjára.


Természetesen mérsékelten fogasztva, mert


azt vallom, a glutén nem igazán a barátunk!


Azt hiszem elsőre azért nem is olyan  rossz! :)


Mindenesetre a család még melegében neki esett! <3








Hozzávalók:


laktóz mentes változat


45 dkg fehér liszt BL55


5 dkg rétesliszt


1 1/2  tk. himalája só vagy 1 tk. tengeri


1 1/2 tk. cukor


 1 1/2 cs. száraz élesztő


30 g l.m. vaj


4 dl l.m tej


 (pici mehet bele, ha még vesz fel)


+ tej a kenéshez










A lisztet egy tálba a robotgép üstjébe tettem.


Szitálni is lehet. Nálam ez a nagy izgalomban kimaradt! :)


Hozzáadtam az élesztőt és a cukrot.


Majd mehet a vaj és a langyos tej.


Géppel összeállítottam és dagasztottam, 


míg sima nem lett a tészta.


Ezután még kézzel is áttagasztottam egy picit.


Letekarva meleg helyen kelt fél órát. 


A sütőt előmelegítettem 200°C fokra.


.Amíg ez megtörtént a tésztát kör alakban 


kinyújtottam és cikkekre vágtam.


Először félbe, majd 4-be,végül még ezeket is megfeleztem.


A külső széleitől befelé haladva felcsavartam a szeleteket és


sütőpapiros tepsire tettem.


Langyos tejjel megkentem mindenhol,


majd ment a sütőbe.


A hőmérsélketet visszavettem 180°C fokra,


 mert a sütőm elég jól fog.


Illetve letakartam alufóliával, miután már eléggé megpirultak.


Ez is sütőfüggő!


(nálam villany, alsó-felső sütés)


45 percig sültek.


Kihűlni nem igen volt idejük! ;)















Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: